Boundless in laboratory staffing
 
Wij zoeken
chemisch analisten

Outplacement

ScientiQ biedt ook outplacementtrajecten aan. Wij hebben trajecten voor zowel bedrijven als werkzoekenden. Voordeel van ScientiQ als outplacementpartner is onze specifieke lab expertise. De laboratoriumbranche vraagt om een gespecialiseerde aanpak op het gebied van outplacement, om het succes te vergroten. ScientiQ heeft deze kennis en het uitgebreide netwerk in huis. 

Het traject

Het standaardtraject duurt 13 weken, dit kan desgewenst aangepast worden.

Tijdens deze periode begeleiden wij de kandidaat met het maken van een persoonlijk profiel, doen wij een persoons-/ mentaliteitstest, maken zoekprofiel en een plan van aanpak met een beoogd einddoel.

Tevens nemen wij een uitgebreide persoonlijkheidstest af op het gebied van beroepsmatige belangstelling, stijl van werken, sterke en zwakke kanten, behoeften ten aanzien van de werkomgeving en stressgedrag. De kandidaat wordt geholpen bij het maken van een goede CV en sollicitatiebrief en krijgt een uitgebreide coachingssessie. 

De kandidaat krijgt hulp en uitleg bij het inrichten van zijn netwerk en social media gericht op het vinden van de juiste baan. ScientiQ helpt bij het solliciteren en verzamelen van passende actuele vacatures.

Training

Ook krijgt de kandidaat een sollicitatietraining en wordt de voortgang regelmatig besproken en geĆ«valueerd. 

De kandidaat heeft de mogelijkheid om op het kantoor van ScientiQ te werken aan sollicitaties, plannen, het zoeken naar vacatures etc.. De ScientiQ coach is voldoende beschikbaar om hierbij begeleiding te geven. Het heeft de voorkeur dat de kandidaat iedere week 1 of 2 dagdelen aanwezig is op het kantoor van ScientiQ om deze activiteiten uit te voeren.

Actief meezoeken

ScientiQ zal zelf ook actief meezoeken in het vinden van een nieuwe functie voor de kandidaat