Boundless in laboratory staffing
 
Wij zoeken
chemisch analisten
Nieuws
   

Nieuws uit de milieusector

Bekijk onderstaand het laatste nieuws en achtergronden uit de milieusector en relevante ontwikkelingen voor laboratorium professionals in andere sectoren.

 • Iedere persoon een eigen dieet

  Superfoods, suikervrij eten of het Paleo dieet: er zijn zoveel verschillende voedingspatronen en diƫten. Maar welk dieet is het beste voor jou? Uit recent onderzoek blijkt nu dat iedere persoon behoefte heeft aan een dieet op maat.

 • Experimenteel ebola medicijn in gebruik genomen

  Een positieve ontwikkeling in de strijd tegen ebola: het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid heeft goedkeuring gegeven om een ebola medicijn dat in ontwikkeling is te gebruiken.

 • Betere match chemieopleiding en behoefte industrie

  De afgelopen 5 jaar is het aantal aanmeldingen voor chemische studies in Nederland sterk toegenomen. Zo konden Nederlandse universiteiten een toename van 20% noteren en hogescholen zelfs 34%. Daarnaast sluiten de curricula van chemieopleidingen op hbo en wo niveau steeds beter aan bij de vraag vanuit de industrie.

 • Laboratorium personeel nodig in de vakantie?

  Langzaam komt de zomer weer in zicht. Uw werknemers bereiden zich langzaam maar zeker voor op een welverdiende vakantie over de grens. En u? U maakt zich juist op voor een hectische periode. Met minder mensen, maar net zoveel werk. De enige grens die u zult bereiken, is die van uw personeelscapaciteit. Of toch niet? Wat dacht u van goed geschoolde vakantiekrachten van ScientiQ Staffing?

 • Banenplannen voor chemiesector

  De komende jaren wordt een bedrag van 20 miljoen euro beschikbaar gesteld om werkgelegenheid in de chemische sector te bevorderen.

 • Haal een internationale laboratorium specialist in huis met de Dutchlab Experience

  Stel dat u op zoek bent naar een nieuwe laboratorium specialist. Of wellicht naar een tijdelijke kracht voor drukke periodes. Waarom zou u zich dan beperken tot de Nederlandse arbeidsmarkt? Scientiq biedt u de kans om een hoog opgeleide stagiaire in dienst te nemen. Bekwame werknemers die reeds beschikken over de vereiste kwaliteiten en u veel werk uit handen kunnen nemen.

 • Perspectief moet bepalend zijn bij studiekeuze

  Vanwege de crisis op de arbeidsmarkt die voorlopig nog wel even aanhoudt zou niet enkel je passie, maar ook het perspectief op een baan bepalend moeten zijn in je studiekeuze.

 • Nederlanders meest positief over werksfeer

  Uit onderzoek van Stepstone blijkt dat Nederlanders het meest tevreden zijn met de sfeer op de werkvloer.

 • Baan vinden niet gemakkelijker tot 2024

  De eerdere uitspraak dat het op korte termijn gemakkelijker wordt om een baan te vinden blijkt niet te kloppen. Voornaamste redenen zijn de verhoging van de pensioenleeftijd en de groeiende beroepsbevolking.

 • NBBU CAO voor uitzendkrachten verlengd

  De uitzend brancheorganisatie NBBU en de vakbonden FNV Bondgenoten, de Unie, CNV Dienstenbond en LBV hebben een akkoord gesloten over de verlenging van de NBBU-cao voor uitzendkrachten.