Boundless in laboratory staffing
 
Wij zoeken
chemisch analisten
Nieuws
   

Experimenteel ebola medicijn in gebruik genomen

Een positieve ontwikkeling in de strijd tegen ebola: het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid heeft goedkeuring gegeven om een ebola medicijn dat in ontwikkeling is te gebruiken.

Het gaat hier om het middel TKM-Ebola dat mogelijk kan worden ingezet bij de behandeling van mensen die het virus hebben opgelopen. Door de goedkeuring kan de Canadese fabrikant Tekmira Pharmaceuticals verder gaan met medische testen op mensen.

De toestemming is een positieve ontwikkeling aangezien er op dit moment officieel nog geen medicijn beschikbaar is tegen ebola. Wel kregen eerder al twee Amerikanen die besmet waren met ebola het medicijn ZMapp, tevens een medicijn in ontwikkeling toegediend.

Vaccin tegen Ebola in Nederland

Ook op Nederlandse bodem wordt vooruitgang geboekt. Zo boekt het biotechbedrijf Crucell uit Leiden vooruitgang in de ontwikkeling van een vaccin. Het vaccin zit echter nog in de pre-klinische fase en kan naar alle waarschijnlijkheid eind 2015 of begin 2016 op mensen getest worden.

Een baan in het laboratorium iets voor jou?

Wil jij ook aan de slag in een laboratorium functie en bijdragen aan waardevolle onderzoeken en revolutionaire doorbraken? Bekijk dan onze vacatures voor laboratorium functies en ga aan de slag!

Topvacatures in de kijker!

Kijk hier voor de nieuwste ScientiQ vacatures!

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.

Referenties

Lees hier alles over tevreden werknemers en werkgevers.

Onze specialisaties

Lees hier alles over de specialisaties van ScientiQ!