Boundless in laboratory staffing
 
Wij zoeken
chemisch analisten
Nieuws
   

Perspectief moet bepalend zijn bij studiekeuze

Vanwege de crisis op de arbeidsmarkt die voorlopig nog wel even aanhoudt zou niet enkel je passie, maar ook het perspectief op een baan bepalend moeten zijn in je studiekeuze.

Met het nieuws dat de situatie op de arbeidsmarkt tot 2024 waarschijnlijk nog niet verbetert, maakt focussen op toekomstperspectieven bij het kiezen van een studie of beroep op dit moment belangrijker dan ooit, aldus ROA onderzoeker Didier Fouarge. Ook al is het belangrijk dat je een studie kiest die bij je passie past, moet dus ook perspectief worden meegenomen.

Daarnaast moet vooral bijscholing niet vergeten worden om bij te blijven met de vraag vanuit de arbeidsmarkt en jezelf te blijven onderscheiden.

Weinig kansen arbeidsmarkt tot 2024

De conclusie van het onderzoek van de ABN AMRO dat de arbeidsmarkt tot 2024 nog blijft kwakkelen komt overeen met eerder onderzoek van het Researchcentrum Onderwijs en Arbeidsmarkt. Er worden weinig banen gecreƫerd voor jongeren, dus moeten kansen vooral komen vanuit vervanging van mensen die van baan veranderen of met pensioen gaan.

De problemen ontstaan deels door de aanhoudend slechte economie en anderzijds door maatregelen zoals de verhoging van de AOW-regeling en de prepensioenregeling.

Ook studies met goede toekomstperspectieven

Fouarge geeft echter aan dat er ook sectoren zijn die wel mogelijkheden bieden. Zo is er een banengroei in de zorg en bieden ook de studies elektrotechniek & werktuigbouwkundige (zowel wo-, hbo- en mbo-niveau), WO tandheelkunde en HBO chemische technologie goede perspectieven.

Onderstaand een overzicht van de tien opleidingen met de beste perspectieven.
1  WO theologie - zeer goed
2  MBO apothekersassistent - zeer goed
3  WO tandheelkunde - zeer goed
4  WO elektrotechniek - zeer goed
5  WO werktuigbouwkunde - zeer goed
6  HBO lerarenopleiding medisch en verzorging - zeer goed
7  WO civiele techniek - goed
8  HBO radiologie - goed
9  HBO chemische technologie - goed
10 HBO landbouw en veeteelt - goed

Heb jij een opleiding chemische technologie of aanverwante studie gedaan en ben je op zoek naar werk? Bekijk dan direct ons aanbod laboratorium vacatures.

Bron: BNR.nl

Topvacatures in de kijker!

Kijk hier voor de nieuwste ScientiQ vacatures!

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.

Referenties

Lees hier alles over tevreden werknemers en werkgevers.

Onze specialisaties

Lees hier alles over de specialisaties van ScientiQ!