Boundless in laboratory staffing
 
Wij zoeken
chemisch analisten

Eric van ALcontrol: "Persoonlijke benadering en de mogelijkheid van internationaal personeel"

Eric van ALcontrol:

Ik doe al langer zaken met ScientiQ, met name vanwege de persoonlijke benadering en de mogelijkheid van internationaal personeel. Het is soms moeilijk om Nederlandse werknemers te vinden voor ALcontrol en ScientiQ biedt, naast Nederlandse kandidaten, een prima alternatief in de vorm van internationale kandidaten. Daarbij verzorgt ScientiQ alle randzaken als inburgering, huisvesting, burgerservicenummers en verzekering. Zo kunnen wij ons puur concentreren op onze werkzaamheden.

Engelstalige werknemers

In ons lab lopen dan ook redelijk wat Engelstalige werknemers rond. Het taalprobleem losten we rigoureus op: we hebben besloten om een groot deel van de documentatie en de communicatie in het Engels te gaan doen. Ik kan niet zeggen dat al mijn werknemers het fantastisch vinden, maar een grote weerzin is er ook niet. Sommigen zien het zelfs als een verrijking van de eigen vaardigheden.

Dutchlab Experience

Ook nemen wij deel aan het 'Dutchlab Experience'-project. Een project waarbij buitenlandse studenten een half jaar gaan meewerken in onze organisatie. De oorspronkelijke insteek was om met stagiairs alleen de vakantieperiode te overbruggen, maar het bevalt dermate goed dat we ervoor gekozen hebben om met behulp van het project het gehele jaar door ondersteuning te geven aan het lab. Over de kwaliteit van de studenten ben ik dik tevreden. In principe zou ik ze zo mee laten solliciteren bij openstaande vacatures.

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.

Topvacatures in de kijker!

Kijk hier voor de nieuwste ScientiQ vacatures!