Boundless in laboratory staffing
 
Wij zoeken
chemisch analisten

Onze werkwijze

Continu innoverend en inspirerend zijn. Dat is waar ScientiQ Staffing voor staat. Wij bieden je de beste carrièremogelijkheden waarbij je continu je grenzen kan verleggen om uiteindelijk je top te bereiken. Hoe? Door middel van een persoonlijke aanpak die volledig aansluit op jóuw wensen!

Persoonlijk contact

ScientiQ Staffing leert jou graag kennen. Persoonlijk kennen. Want alleen zo kunnen we een werkgever voor je vinden die qua functie en bedrijfscultuur op jouw wensen aansluit. Maar ook na de wervingsprocedure houden we graag contact met je. Zo kun je tijdens de detacheringsperiode altijd bij ons terecht voor vragen, loopbaanadvies, informatie over opleidingen, etc.

Eén vast aanspreekpunt

Bij ScientiQ Staffing heb je altijd één vaste contactpersoon. Een adviseur die volledig op de hoogte is van jouw situatie en die jou gedurende het gehele traject persoonlijk opvolgt. Je hoeft je verhaal dus maar één keer uit te leggen en dat is wel zo makkelijk!

Werken zoals jij dat wilt

In het vinden van de juiste baan kijken we niet alleen naar het bedrijf en de functie. Ook de contractvorm laten we, uiteraard in overleg met de opdrachtgever, zo veel mogelijk aansluiten op jouw persoonlijke wensen. Houd je van flexibiliteit en vrijheid? Of heb je liever meer zekerheid? Bij ScientiQ Staffing zorgen we ervoor dat je aan het werk gaat zoals jij dat wilt!

Bekijk ook eens onze brochure voor meer informatie.

Weblog

Wij bestaan 3 jaar! En dat vieren wij!

Indien er voor uw organisatie een kandidaat voor 1 december 2012 start via ScientiQ, geven wij een gratis veiligheidscursus weg!  De actie geldt zowel voor detachering als werving en selectie en is bestemd voor u of voor één van uw medewerkers.

Eind november geeft de ScientiQ Academy i.s.m. Avans+ in Breda de cursus “Veiligheid in het Laboratorium”. Wij staan klaar om voor u de juiste medewerkers te zoeken en zien uw aanvragen graag tegemoet. 

ScientiQ Staffing BV - Boundless in Laboratory Staffing

 

 

 

 

ScientiQ bestaat vandaag 3 jaar, bedankt voor al het vertrouwen en de samenwerking tijdens de succesvolle start-up!

MAASTRICHT, 28 februari 2012 - Onderzoekers van het Maastricht UMC+ zijn erin geslaagd borstkanker bij muizen te genezen door gebruik te maken van zogenoemde natuurlijke killercellen (in wetenschappelijke termen donor-NK-cellen). Er is geen aanleiding te veronderstellen dat het principe niet ook bij de mens zou werken.


Het probleem bij uitgezaaide borstkanker is dat een klein aantal cellen, de zogenoemde tumorstamcellen, van het begin af aan ongevoelig zijn voor behandeling. Uit de resistente tumorstamcellen ontstaan na behandeling opnieuw sneller delende cellen die uiteindelijk ongevoelig worden voor alle standaard behandelingen. Deze vormen uiteindelijk volledig resistente uitzaaiingen waaraan de patiënt zal overlijden.
Dergelijke chemotherapie-resistente cellen werden recent door het team van dr. Michel van Gelder en dr. Lotte Wieten ook aangetroffen in een veel gebruikt muizenmodel voor borstkanker. Langer geleden had het team van dr. Michel van Gelder en dr. Lotte Wieten al vastgesteld dat genezing mogelijk was door transplantatie van zowel beenmerg als afweercellen van donormuizen. Deze donormuizen verschilden met de zieke muizen op belangrijke transplantatiekenmerken, waardoor er een zogenoemde afstotingsreactie werd getriggerd, als gevolg waarvan de zieke cellen in de muis werden gedood. Het grote nadeel van deze behandeling was echter dat de afstotingsreactie zich veelal niet beperkte tot de tumor. Veel muizen overleden alsnog aan een afstotingsreactie die ook de gezonde cellen aantastte.
Daarom werd gezocht naar een methode die wel een donorafstotingsreactie teweegbracht, zonder dat de gezonde cellen werden aangetast. Het is bekend dat de ongewenste afstotingsreacties veroorzaakt worden door donor-T-cellen, terwijl donor-NK-cellen (natural killer) dit niet doen. Het bleek mogelijk de donor-T-cellen te scheiden van de donor-NK-cellen en alleen deze donor-NK-cellen te transplanteren naar de muizen met uitgezaaide kanker. Tot blijde verrassing van de onderzoekers bleek inderdaad dat transplantatie van alleen donor-NK-cellen zeer effectief was. De muizen genazen van de kanker, en bovendien: zonder enige bijwerking.
Ook menselijke NK-cellen hebben dit effect, zo is inmiddels in het laboratorium gebleken. De volgende stap is dat de methode daadwerkelijk kan worden getest op patiënten. Dat vervolgonderzoek kan nu gestart worden met een donatie van 83.600 euro van de Amerikaans-Nederlandse organisatie A Sister's Hope. Daarnaast steunt ook het Kankeronderzoekfonds Limburg het project.
In het gespecialiseerde vakblad Breast Cancer Research and Treatment is onlangs een publicatie http://www.springerlink.com/content/ft361622803v273j/ verschenen over het onderzoek van Van Gelder en Wieten. 

bron: www.azm.nl